Voor spoed bel 24/7085 060 8112

Brandmeldinstallatie

Brandmeldinstallaties spelen een cruciale rol in het garanderen van brandveiligheid binnen gebouwen. Ze detecteren vroegtijdig een beginnende brand, waardoor iedereen in het gebouw snel wordt gewaarschuwd bij een noodsituatie. Om deze reden is het regelmatig onderhouden van de BMI essentieel. Tijdens dit onderhoud zorgen onze brandwachten ervoor dat uw brandveiligheid continu wordt gemonitord en behouden blijft. Bij Brandwacht Vandaag zorgen we ervoor dat de juiste brandwacht aanwezig is. Neem nu contact met ons op voor 24/7 assistentie, en binnen 2 uur kunnen de veiligheidsprofessionals ter plaatse zijn.

Brandmeldinstallatie functioneert niet

De brandmeldinstallatie (BMI) is cruciaal voor brandveiligheid, waarbij tijdige alarmering levens kan redden. Niet-functioneren van de BMI, door storingen, onderhoud, of bewuste uitschakeling voor bijvoorbeeld evenementen, heeft ernstige gevolgen. Bij uitval van de BMI werken belangrijke systemen niet meer: ontruimingsalarmen zijn stil, de BHV wordt niet gewaarschuwd, liften en automatische deuren worden niet bestuurd. Dit bemoeilijkt ontruiming en zorgt ervoor dat de brandweer niet automatisch gealarmeerd wordt bij brand.

Onderhoud en uitval

Voor naleving van wet- en regelgeving is jaarlijks onderhoud van een brandmeldinstallatie (BMI) volgens NEN 2654-1 essentieel. Tijdens onderhoud door een gecertificeerde deskundige, waarbij de BMI tijdelijk buiten werking is, neemt een brandwacht de beveiligingsfunctie over. Bij uitval of preventief onderhoud van de BMI vereisen instanties zoals de brandweer vaak de inzet van rijksgediplomeerde brandwachten. Deze houden toezicht op brandrisico’s, controleren vluchtwegen en treden op bij calamiteiten, waarbij ze mogelijk deel uitmaken van het BHV-team van de organisatie.

Daarom kiest u voor Brandwacht Vandaag

Veiligheidsprofessional nodig?

U wilt een offerte aanvragen voor de dienstverlening van Brandwacht Vandaag. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen wij u verzoeken om de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op. Alvast bedankt voor de aanvraag!

Onze aanpak

Overleg

We vernemen graag met welke situatie u te maken heeft, en hoe wij u kunnen bijstaan. We adviseren u vervolgens over hoe we u het beste kunnen ontzorgen.

Offerte en plan

U ontvangt na goed overleg een gedetailleerd voorstel met daarin het plan van aanpak en de voorziene kosten.

Selectie

Indien u akkoord bent met het voorstel gaan wij voor u aan de slag. We zoeken op basis van uw specifieke situatie de veiligheidsprofessional(s) die op uw opdracht aansluit.

Uitvoer

Nadat er een selectie heeft plaatsgevonden wordt de veiligheidsprofessional(s) gebriefd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We vinden het belangrijk om als organisatie niet alleen bezig te zijn om wetten en regelingen na te leven. Brandwacht Vandaag houdt ook rekening met de wereld om haar heen. Als organisatie letten we erop dat we keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Maar we houden tegelijkertijd ook rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben of die moeilijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over onze bedrijfshulpverleners of over de dienstverlening in het algemeen neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens of gebruik ons ​​contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Chaïm Benistant
Eigenaar Brandwachtvandaag.nl

Veelgestelde vragen

Brandmeldinstallaties zijn essentieel voor brandveiligheid in gebouwen, ze detecteren snel een beginnende brand en alarmeren alle aanwezigen bij calamiteiten. Regelmatig onderhoud is daarom cruciaal.

Een niet-functionerende BMI kan levensbedreigend zijn, aangezien het tijdige alarmering voorkomt. Dit kan gebeuren door storingen, onderhoud, of bewuste uitschakeling, zoals bij bepaalde evenementen.

Als een BMI uitvalt, werken cruciale systemen niet meer: geen ontruimingsalarm, geen waarschuwing aan de BHV, liften en automatische deuren worden niet bestuurd, wat ontruiming en automatische alarmering van de brandweer belemmert.

Tijdens BMI onderhoud door een gecertificeerde onderhoudsdeskundige neemt een brandwacht de beveiligingsfunctie over, waarbij toezicht wordt gehouden en gecommuniceerd wordt bij brandgevaar tot de BMI weer functioneert.

Bij uitval of preventief onderhoud van een BMI, eisen instanties vaak rijksgediplomeerde brandwachten. Zij nemen de functie van de BMI over, controleren op brandgevaar en vluchtwegen, en treden op bij calamiteiten.

Brandwacht Vandaag onderscheidt zich door snel te reageren bij ad-hoc oproepen, met ervaren rijksgediplomeerde brandwachten die zich snel aanpassen aan de bedrijfsvoering zonder werkprocessen te verstoren.

Brandwacht Vandaag heeft ervaring in diverse sectoren, waaronder hotels, industrie, kinderdagverblijven, luchtvaart, onderwijs, overheidsgebouwen, parkeergarages, theaters, winkelcentra en ziekenhuizen.