Voor spoed bel 24/7085 060 8112

Rijksgediplomeerde brandwachten

Heeft u dringend rijksgediplomeerde brandwachten nodig? De rijksgediplomeerde brandwachten kunnen binnen 2 uur ter plaatse om u te helpen, 24/7! Of het nu gaat om een storing in uw BMC, BMI, sprinklerinstallatie, nacontrole na brand, of afgekeurde compartimentscheidingen, Brandwacht Vandaag staat klaar voor snelle assistentie. Neem nu contact met ons op en krijg direct de expertise die u nodig heeft.

Brandwachten voor diverse werkzaamheden

Vaak eisen gemeenten, brandweer of verzekeraars de inzet van een brandwacht om de veiligheid te verbeteren en risico’s te verminderen. Bij Brandwacht Vandaag zorgen de rijksgediplomeerde brandwachten voor toezicht op brandgevaarlijke werkzaamheden, evenementen, storingen aan brandmeldinstallaties en inspecties of onderhoudswerkzaamheden aan de sprinkler om noodsituaties te voorkomen. De veiligheidsprofessionals controleren ook vergunningen op nauwkeurigheid en geldigheid, zodat u aan de wettelijke voorschriften voldoet.

Opgeleide brandwacht

De brandwachten van Brandwacht Vandaag zijn Rijksgediplomeerd en hebben een solide opleiding genoten bij de brandweer, waar ze uitgebreide kennis en ervaring hebben opgedaan over brandbestrijding. Dankzij deze achtergrond zijn de brandwachten goed in staat om brandrisico’s te beoordelen en passende maatregelen te nemen om de kans op brand tot een minimum te beperken. 

Daarom kiest u voor onze rijksgediplomeerde brandwachten

Veiligheidsprofessional nodig?

U wilt een offerte aanvragen voor de dienstverlening van Brandwacht Vandaag. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen wij u verzoeken om de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op. Alvast bedankt voor de aanvraag!

Onze aanpak

Overleg

We vernemen graag met welke situatie u te maken heeft, en hoe wij u kunnen bijstaan. We adviseren u vervolgens over hoe we u het beste kunnen ontzorgen.

Offerte en plan

U ontvangt na goed overleg een gedetailleerd voorstel met daarin het plan van aanpak en de voorziene kosten.

Selectie

Indien u akkoord bent met het voorstel gaan wij voor u aan de slag. We zoeken op basis van uw specifieke situatie de veiligheidsprofessional(s) die op uw opdracht aansluit.

Uitvoer

Nadat er een selectie heeft plaatsgevonden wordt de veiligheidsprofessional(s) gebriefd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We vinden het belangrijk om als organisatie niet alleen bezig te zijn om wetten en regelingen na te leven. Brandwacht Vandaag houdt ook rekening met de wereld om haar heen. Als organisatie letten we erop dat we keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Maar we houden tegelijkertijd ook rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben of die moeilijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over onze rijksgediplomeerde brandwachten of over de dienstverlening in het algemeen neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens of gebruik ons ​​contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Chaïm Benistant
Eigenaar Brandwachtvandaag.nl

Veelgestelde vragen

Rijksgediplomeerde brandwachten zijn personen die zijn opgeleid tot brandweerman/vrouw en die veelal op advies van gemeenten, de brandweer, verzekeraars of veiligheidskundigen worden ingezet.  

Een rijksgediplomeerde brandwacht wordt verplicht gesteld wanneer de brandveiligheid in omgevingen of bepaalde situaties gewaarborgd moet worden. Dit op last van de brandweer, gemeente of verzekeraar.

Om te overzien dat de veiligheidsrichtlijnen worden nageleefd en brand te voorkomen wordt veelal een brandwacht ingezet. Brandwachten worden onder meer ingezet tijdens de volgende activiteiten:

  • Evenementen
  • Heetwerk zoals branden, lassen en slijpen
  • Ondersteuning of versterking van de bedrijfshulpverlening (BHV) bij onderbezetting
  • Uitval blusinstallatie of sprinklerinstallatie
  • Uitval van brandmeldinstallatie
  • Verbouwingswerkzaamheden

De rijksgediplomeerde brandwacht houd waar nodig toezicht op onder meer brandgevaarlijke werkzaamheden en activiteiten tijdens evenementen, bij storing aan een brandmeldcentrale (BMC), brandmeldinstallatie (BMI) of sprinklerinstallatie en werkzaamheden in besloten ruimtes om calamiteiten te voorkomen. De veiligheidsprofessional controleert waar nodig vergunningen op juistheid en aanwezigheid. 

Er bestaan verschillende soorten brandwacht specialismen, dit zijn:

Buitenwacht
Een buitenwacht houd toezicht bij werkzaamheden in een besloten ruimte, ook wel een mangat genoemd. Doordat een of meerdere personen zich in een besloten ruimte bevinden zijn er risico’s waar rekening gehouden mee dient te worden. Essentieel voor de incidentbeheersing zijn het toezicht houden en het eventueel responderen in het geval van een incident.

First Responder
First Responder Teams, officieel bekend als First Responders Bedrijfsnoodorganisatie (FiRe bno), zijn van vitaal belang in noodsituaties binnen bedrijven en organisaties. Het werk van de First Responder wordt erkend door instituten zoals het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en de Stichting Calamiteitenbeheersing in Bedrijven en Organisaties (CaBo). Deze teams dragen beschermende brandweerkleding en elk lid is getraind als rijksgediplomeerde brandwacht en repressief inzetbaar.

Industriële brandwacht
Een industriële brandwacht is inzetbaar bij werkzaamheden in besloten ruimtes, ook tijdens shutdowns of turnarounds. Doorgaans vinden deze werkzaamheden in de petrochemie en industrie plaats.

Rijksgediplomeerde brandwacht
Een rijksgediplomeerde brandwacht houd waar nodig toezicht op onder meer brandgevaarlijke werkzaamheden en activiteiten tijdens evenementen, bij storing aan een brandmeldcentrale, brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie en werkzaamheden in besloten ruimtes om calamiteiten te voorkomen.

Repressieve brandwacht
Een repressieve brandwacht is getraind bij een brandweerkorps en is in het specifiek specifiek getraind voor brandbestrijding en hulpverlening. Deze brandwacht is medisch gekeurd en kan derhalve ingezet worden in de uitrukdienst van de brandweer. 

Om voor u de meest geschikte veiligheidsprofessional te vinden verwijzen wij u graag door naar onze diensten.

Een repressieve brandwacht is gespecialiseerd in actieve brandbestrijding en hulpverlening, vaak getraind bij een brandweerkorps en medisch gekeurd. Ze reageren op noodsituaties zoals branden en ongevallen.

Aan de andere kant houdt een rijksgediplomeerde brandwacht toezicht bij brandgevaarlijke werkzaamheden, evenementen en storingen aan brandmeldinstallaties en sprinklerinstallaties om calamiteiten te voorkomen. Ze hebben een bredere preventieve rol gericht op het waarborgen van de veiligheid in verschillende situaties.