Voor spoed bel 24/7085 060 8112

Repressieve brandwachten

Op zoek naar repressieve brandwachten voor uw bedrijf? Bij Brandwacht Vandaag zit u goed. Onze repressieve brandwachten hebben uitgebreide ervaring bij de brandweer. Neem nu contact met ons op voor voor 24/7 assistentie. Binnen 2 uur kunnen de repressieve brandwachten ter plaatse zijn.

Repressieve brandwachten voor uw organisatie

De repressieve brandwachten van Brandwacht Vandaag zijn getraind bij een brandweerkorps en zijn in het specifiek getraind voor brandbestrijding en hulpverlening. Deze brandwachten zijn medisch gekeurd en kan derhalve ingezet worden in de uitrukdienst van de brandweer. Daarnaast kunnen deze veiligheidsprofessionals ondersteuning bieden bij nabluswerkzamheden en bij onderhoud of testen van brandweermaterieel.

De juiste certificering voor uw gemoedsrust

De repressieve brandwachten beschikken minimaal over het Manschap A / Brandwacht 1e klas diploma. Bovendien hebben velen van hen diverse specialisaties, zoals chauffeur/pompbediende, instructeur, bedienaar redvoertuig, en meer. Brandwacht Vandaag kan ook bevelvoerders leveren. Als u specifieke specialisaties nodig heeft, horen we het graag.

Daarom kiest u voor onze repressieve brandwachten

Veiligheidsprofessional nodig?

U wilt een offerte aanvragen voor de dienstverlening van Brandwacht Vandaag. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen wij u verzoeken om de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op. Alvast bedankt voor de aanvraag!

Onze aanpak

Overleg

We vernemen graag met welke situatie u te maken heeft, en hoe wij u kunnen bijstaan. We adviseren u vervolgens over hoe we u het beste kunnen ontzorgen.

Offerte en plan

U ontvangt na goed overleg een gedetailleerd voorstel met daarin het plan van aanpak en de voorziene kosten.

Selectie

Indien u akkoord bent met het voorstel gaan wij voor u aan de slag. We zoeken op basis van uw specifieke situatie de veiligheidsprofessional(s) die op uw opdracht aansluit.

Uitvoer

Nadat er een selectie heeft plaatsgevonden wordt de veiligheidsprofessional(s) gebriefd.

Onze opdrachtgevers

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen​

We vinden het belangrijk om als organisatie niet alleen bezig te zijn om wetten en regelingen na te leven. Brandwacht Vandaag houdt ook rekening met de wereld om haar heen. Als organisatie letten we erop dat we keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Maar we houden tegelijkertijd ook rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben of die moeilijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over onze repressieve brandwachten of over de dienstverlening in het algemeen neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens of gebruik ons ​​contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Chaïm Benistant
Eigenaar Brandwachtvandaag.nl

Veelgestelde vragen

Een repressieve brandwacht is getraind bij een brandweerkorps en is in het specifiek getraind voor brandbestrijding en hulpverlening. Deze brandwacht is medisch gekeurd en kan derhalve ingezet worden in de uitrukdienst van de brandweer. Daarnaast kunnen deze veiligheidsprofessionals ondersteuning bieden tijdens nabluswerkzaamheden en bij onderhoud of testen van brandweermaterieel zoals bijvoorbeeld hydranten, voertuigen en slangen.

Er bestaan verschillende soorten brandwacht specialismen, dit zijn:

Buitenwacht
Een buitenwacht houd toezicht bij werkzaamheden in een besloten ruimte, ook wel een mangat genoemd. Doordat een of meerdere personen zich in een besloten ruimte bevinden zijn er risico’s waar rekening gehouden mee dient te worden. Essentieel voor de incidentbeheersing zijn het toezicht houden en het eventueel responderen in het geval van een incident.

First Responder
First Responder Teams, officieel bekend als First Responders Bedrijfsnoodorganisatie (FiRe bno), zijn van vitaal belang in noodsituaties binnen bedrijven en organisaties. Het werk van de First Responder wordt erkend door instituten zoals het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en de Stichting Calamiteitenbeheersing in Bedrijven en Organisaties (CaBo). Deze teams dragen beschermende brandweerkleding en elk lid is getraind als rijksgediplomeerde brandwacht en repressief inzetbaar.

Industriële brandwacht
Een industriële brandwacht is inzetbaar bij werkzaamheden in besloten ruimtes, ook tijdens shutdowns of turnarounds. Doorgaans vinden deze werkzaamheden in de petrochemie en industrie plaats.

Rijksgediplomeerde brandwacht
Een rijksgediplomeerde brandwacht houd waar nodig toezicht op onder meer brandgevaarlijke werkzaamheden en activiteiten tijdens evenementen, bij storing aan een brandmeldcentrale, brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie en werkzaamheden in besloten ruimtes om calamiteiten te voorkomen.

Repressieve brandwacht
Een repressieve brandwacht is getraind bij een brandweerkorps en is in het specifiek specifiek getraind voor brandbestrijding en hulpverlening. Deze brandwacht is medisch gekeurd en kan derhalve ingezet worden in de uitrukdienst van de brandweer. 

Om voor u de meest geschikte veiligheidsprofessional te vinden verwijzen wij u graag door naar onze diensten.

Een repressieve brandwacht is gespecialiseerd in actieve brandbestrijding en hulpverlening, vaak getraind bij een brandweerkorps en medisch gekeurd. Ze reageren op noodsituaties zoals branden en ongevallen.

Aan de andere kant houdt een rijksgediplomeerde brandwacht toezicht bij brandgevaarlijke werkzaamheden, evenementen en storingen aan brandmeldinstallaties en sprinklerinstallaties om calamiteiten te voorkomen. Ze hebben een bredere preventieve rol gericht op het waarborgen van de veiligheid in verschillende situaties.

Samengevat, rijksgediplomeerde brandwachten treden in tegenstelling tot repressieve brandwachten alleen preventief op.