Voor spoed bel 24/7085 060 8112

Overheidskorpsen

Een tekort aan personeel bij een professionele of vrijwillige brandweerpost kan ernstige gevolgen hebben. Door deze onderbezetting kan een snelle uitruk niet altijd gewaarborgd worden, wat leidt tot onvoldoende hulpverlening aan burgers en kan resulteren in gevaarlijke situaties. Bij acute personeelstekorten bieden wij ook ad-hoc oplossingen. Neem nu contact met ons op voor 24/7 assistentie, en binnen 2 uur kunnen de repressieve veiligheidsprofessionals ter plaatse zijn.

Repressieve veiligheidsprofessionals

Werkzaam binnen brandweerkorpsen door het hele land, zijn de professionals getraind en medisch gekeurd om elke uitdaging aan te gaan. Brandwacht Vandaag biedt gekwalificeerde Rijksgediplomeerde brandwachten die minimaal in het bezit van het diploma Manschap A of het diploma  Brandwacht 1e klasse. Zij kunnen meteen kunnen plaatsnemen in een brandweervoertuig, zowel voor- als achterin. Dit maakt hen direct inzetbaar voor uitrukdiensten.

Voor elke situatie

Brandwacht Vandaag biedt een breed scala aan gespecialiseerde brandwachten, van chauffeur/pompbediende tot instructeur en bedienaar van redvoertuigen, inclusief bevelvoerders. Wij vullen uw specifieke behoeften aan met experts in alle gangbare specialismen. Onze ‘dummy’ service zorgt voor volledige teams tijdens opleidingen en examens, met brandwachten die getraind zijn volgens de Manschap A-leidraad en uitblinken in sociale vaardigheden. En voor bevelvoerders in opleiding leveren we ook complete manschappenploegen. Bovendien voorzien wij in benodigde uitrusting zoals bluspakken en helmen indien nodig, en passen ons flexibel aan uw situatie aan.

Daarom kiest u voor onze repressieve​ brandwachten

Veiligheidsprofessional nodig?

U wilt een offerte aanvragen voor de dienstverlening van Brandwacht Vandaag. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen wij u verzoeken om de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op. Alvast bedankt voor de aanvraag!

Onze aanpak

Overleg

We vernemen graag met welke situatie u te maken heeft, en hoe wij u kunnen bijstaan. We adviseren u vervolgens over hoe we u het beste kunnen ontzorgen.

Offerte en plan

U ontvangt na goed overleg een gedetailleerd voorstel met daarin het plan van aanpak en de voorziene kosten.

Selectie

Indien u akkoord bent met het voorstel gaan wij voor u aan de slag. We zoeken op basis van uw specifieke situatie de veiligheidsprofessional(s) die op uw opdracht aansluit.

Uitvoer

Nadat er een selectie heeft plaatsgevonden wordt de veiligheidsprofessional(s) gebriefd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We vinden het belangrijk om als organisatie niet alleen bezig te zijn om wetten en regelingen na te leven. Brandwacht Vandaag houdt ook rekening met de wereld om haar heen. Als organisatie letten we erop dat we keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Maar we houden tegelijkertijd ook rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben of die moeilijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over onze repressieve brandwachten of over de dienstverlening in het algemeen neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens of gebruik ons ​​contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Chaïm Benistant
Eigenaar Brandwachtvandaag.nl

Veelgestelde vragen

Brandwacht Vandaag levert repressieve veiligheidsprofessionals die direct inzetbaar zijn in brandweervoertuigen en bij brandweerkorpsen door heel Nederland. Ze voldoen aan de oefenrichtlijnen en zijn medisch geschikt voor uitrukdiensten. Tevens levert Brandwacht Vandaag:

Buitenwacht
Een buitenwacht houd toezicht bij werkzaamheden in een besloten ruimte, ook wel een mangat genoemd. Doordat een of meerdere personen zich in een besloten ruimte bevinden zijn er risico’s waar rekening gehouden mee dient te worden. Essentieel voor de incidentbeheersing zijn het toezicht houden en het eventueel responderen in het geval van een incident.

First Responder
First Responder Teams, officieel bekend als First Responders Bedrijfsnoodorganisatie (FiRe bno), zijn van vitaal belang in noodsituaties binnen bedrijven en organisaties. Het werk van de First Responder wordt erkend door instituten zoals het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en de Stichting Calamiteitenbeheersing in Bedrijven en Organisaties (CaBo). Deze teams dragen beschermende brandweerkleding en elk lid is getraind als rijksgediplomeerde brandwacht en repressief inzetbaar.

Industriële brandwacht
Een industriële brandwacht is inzetbaar bij werkzaamheden in besloten ruimtes, ook tijdens shutdowns of turnarounds. Doorgaans vinden deze werkzaamheden in de petrochemie en industrie plaats.

Rijksgediplomeerde brandwacht
Een rijksgediplomeerde brandwacht houd waar nodig toezicht op onder meer brandgevaarlijke werkzaamheden en activiteiten tijdens evenementen, bij storing aan een brandmeldcentrale, brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie en werkzaamheden in besloten ruimtes om calamiteiten te voorkomen.

Repressieve brandwacht
Een repressieve brandwacht is getraind bij een brandweerkorps en is in het specifiek specifiek getraind voor brandbestrijding en hulpverlening. Deze brandwacht is medisch gekeurd en kan derhalve ingezet worden in de uitrukdienst van de brandweer. 

Om voor u de meest geschikte veiligheidsprofessional te vinden verwijzen wij u graag door naar onze diensten.

De repressieve brandwachten bezitten minimaal het diploma Manschap A / Brandwacht 1e klas. Velen hebben ook specialismen zoals chauffeur/pompbediende, instructeur, en bedienaar van redvoertuigen. We bieden ook bevelvoerders aan en kunnen in diverse specialismen voorzien.

Bij incomplete teams tijdens opleidingen of examens, zet Brandwacht Vandaag ‘dummies’ in: repressieve brandwachten die de lege plaatsen vullen. Deze zijn getraind volgens de Manschap A-leidraad, kennen de huidige lesstof en hebben uitstekende sociale vaardigheden, wat ze waardevolle teamgenoten maakt tijdens examens.

Ja, hoewel we graag gebruikmaken van de materialen die in uw organisatie beschikbaar zijn, begrijpen we dat het soms lastig is om op korte termijn zaken zoals bluspakken, helmen en laarzen te organiseren. Deze materialen kunnen wij desgewenst meeleveren met de repressieve brandwachten die worden ingezet.