Voor spoed bel 24/7085 060 8112

Sprinklerinstallatie

Een sprinklersysteem speelt een cruciale rol in de brandbeveiliging van complexe gebouwen. Vaak is het de doorslaggevende factor tussen beperkte schade en een fatale brand. Bij een inspectie of defect van het sprinklersysteem is alternatieve beveiliging essentieel. Bij Brandwacht Vandaag zorgen we ervoor dat de juiste brandwacht aanwezig is. Neem contact met ons op voor 24/7 assistentie, en binnen 2 uur kunnen de veiligheidsprofessionals ter plaatse zijn.

Waarom een sprinklerinstallatie?

Een sprinklerinstallatie is vaak verplicht voor de gebruiksvergunning van een gebouw, vanwege redenen zoals grote brandcompartimenten, hoge vuurlast, of specifiek gebruik van het pand. Essentieel voor de brandveiligheid, zorgt het systeem niet alleen voor blussing, maar ook voor vroege branddetectie. Als een sprinklerkop activeert door hitte, wordt er alarm geslagen. Bij uitval of onderhoud vervalt zowel de blusfunctie als de automatische detectie en alarmering.

Ondersteuning bij sprinklerstoringen

Vaak eisen de brandweer, gemeente of verzekeraars de inzet van rijksgediplomeerde brandwachten bij een niet-werkende sprinklerinstallatie. Deze brandwachten voeren inspecties uit om brandrisico’s te verkleinen en controleren de toegankelijkheid van vluchtwegen. De veiligheidsprofessionals van Brandwacht Vandaag zijn ervaren met sprinklerstoringen en kennen de werking van deze systemen goed, waardoor zij in noodsituaties handelingen aan het systeem kunnen uitvoeren.

Daarom kiest u voor Brandwacht Vandaag

Veiligheidsprofessional nodig?

U wilt een offerte aanvragen voor de dienstverlening van Brandwacht Vandaag. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen wij u verzoeken om de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op. Alvast bedankt voor de aanvraag!

Onze aanpak

Overleg

We vernemen graag met welke situatie u te maken heeft, en hoe wij u kunnen bijstaan. We adviseren u vervolgens over hoe we u het beste kunnen ontzorgen.

Offerte en plan

U ontvangt na goed overleg een gedetailleerd voorstel met daarin het plan van aanpak en de voorziene kosten.

Selectie

Indien u akkoord bent met het voorstel gaan wij voor u aan de slag. We zoeken op basis van uw specifieke situatie de veiligheidsprofessional(s) die op uw opdracht aansluit.

Uitvoer

Nadat er een selectie heeft plaatsgevonden wordt de veiligheidsprofessional(s) gebriefd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We vinden het belangrijk om als organisatie niet alleen bezig te zijn om wetten en regelingen na te leven. Brandwacht Vandaag houdt ook rekening met de wereld om haar heen. Als organisatie letten we erop dat we keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Maar we houden tegelijkertijd ook rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben of die moeilijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over onze veiligheidsprofessionals of over de dienstverlening in het algemeen neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens of gebruik ons ​​contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Chaïm Benistant
Eigenaar Brandwachtvandaag.nl

Veelgestelde vragen

Een sprinklerinstallatie is cruciaal voor de brandveiligheid in complexe gebouwen, omdat het vaak het verschil maakt tussen minimale schade en een verwoestende brand.

Een sprinklerinstallatie kan vereist zijn vanwege hoge vuurlast, grote brandcompartimenten, of bijzondere gebruikstoepassingen van het pand.

Bij een storing of uitschakeling van de sprinklerinstallatie vervallen zowel de blusfunctie als de automatische detectie en alarmering, wat vergaande gevolgen kan hebben bij brand.

Rijksgediplomeerde brandwachten voeren inspectierondes uit om brandrisico’s te minimaliseren en houden toezicht op de bereikbaarheid van vluchtwegen wanneer een sprinklerinstallatie buiten werking is.

Bij uitval van een sprinklerinstallatie en/of brandmeldinstallatie, door bijvoorbeeld storing of onderhoud, is het vereist om rijksgediplomeerde brandwachten in te zetten die de functie van de installatie tijdelijk overnemen om veiligheid te waarborgen.