Voor spoed bel 24/7085 060 8112

Industriële brandwachten

Bent u op zoek naar een industriële brandwacht voor risicovolle werkzaamheden? U bent hiervoor bij Brandwacht Vandaag  aan het juiste adres. De snel inzetbare industriële brandwachten zijn volledig gecertificeerd en bieden uitgebreide expertise. Brandwacht Vandaag staat klaar om u van dienst te zijn.  

Brandveiligheidstoezicht en preventieve maatregelen

De industriële brandwachten van Brandwacht Vandaag houden toezicht bij brandgevaarlijke projecten en risicovolle objecten. Deze veiligheidsproifesionals hebben ervaring met kleine blusmiddelen en bedrijfshulpverlening, kunnen gasmetingen verrichten en handelen bij noodsituaties en calamiteiten. Een industriële brandwacht wordt ook wel heetwerkwacht genoemd.

Industriële brandwachten voor deskundig handelen

De industriële brandwachten van Brandwacht Vadaag zijn volledig gecertificeerd en kunnen indien nodig binnen 2 uur ter plaatse zijn. Als u langdurige werkzaamheden heeft, zorgen wij ervoor dat u dezelfde industriële brandwacht(en) toegewezen krijgt. Continuïteit is belangrijk, en vertrouwde gezichten maken het werk prettiger. Kies voor gecertificeerde expertise en vertrouwde service.

Daarom kiest u voor onze industriële brandwachten

Veiligheidsprofessional nodig?

U wilt een offerte aanvragen voor de dienstverlening van Brandwacht Vandaag. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen wij u verzoeken om de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op. Alvast bedankt voor de aanvraag!

Onze aanpak

Overleg

We vernemen graag met welke situatie u te maken heeft, en hoe wij u kunnen bijstaan. We adviseren u vervolgens over hoe we u het beste kunnen ontzorgen.

Offerte en plan

U ontvangt na goed overleg een gedetailleerd voorstel met daarin het plan van aanpak en de voorziene kosten.

Selectie

Indien u akkoord bent met het voorstel gaan wij voor u aan de slag. We zoeken op basis van uw specifieke situatie de veiligheidsprofessional(s) die op uw opdracht aansluit.

Uitvoer

Nadat er een selectie heeft plaatsgevonden wordt de veiligheidsprofessional(s) gebriefd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We vinden het belangrijk om als organisatie niet alleen bezig te zijn om wetten en regelingen na te leven. Brandwacht Vandaag houdt ook rekening met de wereld om haar heen. Als organisatie letten we erop dat we keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Maar we houden tegelijkertijd ook rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben of die moeilijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over onze industriële brandwachten of over de dienstverlening in het algemeen neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens of gebruik ons ​​contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Chaïm Benistant
Eigenaar Brandwachtvandaag.nl

Veelgestelde vragen

De industriële brandwacht houdt toezicht bij brandgevaarlijke projecten en risicovolle objecten. Deze veiligheidsproifesional heeft ervaring met kleine blusmiddelen en bedrijfshulpverlening, kan gasmetingen verrichten en handelen bij noodsituaties en calamiteiten. Een Industriële brandwacht wordt ook wel heetwerkwacht genoemd.

Werkzaamheden zoals branden, lassen en slijpen en, ook wel “heet werk” genoemd, vereisen de aanwezigheid van een industriële brandwacht. De primaire taak van een industriële brandwacht is het bewaken van de brandveiligheid, het voorkomen van branden en te reageren bij calamiteiten.

Er bestaan verschillende soorten brandwacht specialismen, dit zijn:

Buitenwacht
Een buitenwacht houd toezicht bij werkzaamheden in een besloten ruimte, ook wel een mangat genoemd. Doordat een of meerdere personen zich in een besloten ruimte bevinden zijn er risico’s waar rekening gehouden mee dient te worden. Essentieel voor de incidentbeheersing zijn het toezicht houden en het eventueel responderen in het geval van een incident.

First Responder
First Responder Teams, officieel bekend als First Responders Bedrijfsnoodorganisatie (FiRe bno), zijn van vitaal belang in noodsituaties binnen bedrijven en organisaties. Het werk van de First Responder wordt erkend door instituten zoals het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en de Stichting Calamiteitenbeheersing in Bedrijven en Organisaties (CaBo). Deze teams dragen beschermende brandweerkleding en elk lid is getraind als rijksgediplomeerde brandwacht en repressief inzetbaar.

Industriële brandwacht
Een industriële brandwacht is inzetbaar bij werkzaamheden in besloten ruimtes, ook tijdens shutdowns of turnarounds. Doorgaans vinden deze werkzaamheden in de petrochemie en industrie plaats.

Rijksgediplomeerde brandwacht
Een rijksgediplomeerde brandwacht houd waar nodig toezicht op onder meer brandgevaarlijke werkzaamheden en activiteiten tijdens evenementen, bij storing aan een brandmeldcentrale, brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie en werkzaamheden in besloten ruimtes om calamiteiten te voorkomen.

Repressieve brandwacht
Een repressieve brandwacht is getraind bij een brandweerkorps en is in het specifiek specifiek getraind voor brandbestrijding en hulpverlening. Deze brandwacht is medisch gekeurd en kan derhalve ingezet worden in de uitrukdienst van de brandweer. 

Om voor u de meest geschikte veiligheidsprofessional te vinden verwijzen wij u graag door naar onze diensten.

Het verschil tussen een buitenwacht en een industriële brandwacht ligt voornamelijk in hun specifieke taken en verantwoordelijkheden, hoewel er overlapping kan zijn in bepaalde situaties.
 
Buitenwacht 
  • Een buitenwacht is primair verantwoordelijk voor het toezicht houden bij werkzaamheden in besloten ruimtes, zoals een mangat.
  • De taak van een buitenwacht omvat het handhaven van veiligheid en het waarschuwen van betrokkenen in geval van nood of onvoorziene situaties.
  • Buitenwachten spelen een cruciale rol in incidentbeheersing, omdat ze alert moeten zijn op potentiële gevaren en snel moeten reageren in noodsituaties.
 
Industriële brandwacht
  • Een industriële brandwacht heeft een bredere inzetbaarheid en is niet beperkt tot alleen toezicht houden bij besloten ruimtes.
  • Ze worden vaak ingezet tijdens specifieke industriële activiteiten, zoals shutdowns of turnarounds, en kunnen werkzaam zijn in diverse sectoren, waaronder de petrochemie en algemene industrie.
  • Naast toezicht houden, hebben industriële brandwachten vaak extra training en bevoegdheden om in te grijpen bij brandincidenten. Ze kunnen bijvoorbeeld brandbestrijdingsapparatuur bedienen en eerste hulp verlenen.