Voor spoed bel 24/7085 060 8112

Nacontrole na brand

Brand is een enorme tegenslag voor ondernemers. Deze catastrofe veroorzaakt vaak aanzienlijke schade en verstoort bedrijfsactiviteiten. Zodra de brandweer weg is, staan de ondernemer en de verzekeraar voor de uitdaging om de schade te beoordelen en snel maatregelen te nemen om verdere schade te minimaliseren. De repressieve brandwachten van Brandwacht Vandaag voldoen aan alle eisen en zijn veelal ervaren brandwachten. Neem nu contact met ons op voor 24/7 assistentie, en binnen 2 uur kunnen de veiligheidsprofessionals ter plaatse zijn.

Nacontrole na brand door repressieve brandwachten

Bij grote of complexe branden kan de brandweer soms niet alle vuurhaarden bereiken. Na het bestrijden van de brand kunnen smeulende resten overblijven, met het risico dat het vuur opnieuw oplaait. Om dit te voorkomen, zetten we minstens twee brandwachten in, uitgerust met onafhankelijke ademlucht, een warmtebeeldcamera voor vroege detectie van temperatuurverschillen, en een koolmonoxidemeter. We nemen indien gewenst en nodig ook kleine blusmiddelen mee, zoals bijvoorbeeld schuimblussers.

Langdurige branden

Sommige branden kunnen dagen of zelfs weken blijven smeulen. De brandweer blust deze totdat het vuur onder controle is, waarna repressieve brandwachten de beveiliging en het nablussen overneemt. Voor nacontroles na brand en andere dienstverlening staan wij 24/7 voor u klaar. 

Daarom kiest u voor onze repressieve brandwachten

Veiligheidsprofessional nodig?

U wilt een offerte aanvragen voor de dienstverlening van Brandwacht Vandaag. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen wij u verzoeken om de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op. Alvast bedankt voor de aanvraag!

Onze aanpak

Overleg

We vernemen graag met welke situatie u te maken heeft, en hoe wij u kunnen bijstaan. We adviseren u vervolgens over hoe we u het beste kunnen ontzorgen.

Offerte en plan

U ontvangt na goed overleg een gedetailleerd voorstel met daarin het plan van aanpak en de voorziene kosten.

Selectie

Indien u akkoord bent met het voorstel gaan wij voor u aan de slag. We zoeken op basis van uw specifieke situatie de veiligheidsprofessional(s) die op uw opdracht aansluit.

Uitvoer

Nadat er een selectie heeft plaatsgevonden wordt de veiligheidsprofessional(s) gebriefd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We vinden het belangrijk om als organisatie niet alleen bezig te zijn om wetten en regelingen na te leven. Brandwacht Vandaag houdt ook rekening met de wereld om haar heen. Als organisatie letten we erop dat we keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Maar we houden tegelijkertijd ook rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben of die moeilijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over onze repressieve brandwachten of over de dienstverlening in het algemeen neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens of gebruik ons ​​contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Chaïm Benistant
Eigenaar Brandwachtvandaag.nl

Veelgestelde vragen

Na een brand staan ondernemers voor de zware taak om samen met de verzekeraar de schade te inventariseren en actie te ondernemen om verdere schade te beperken. Daarnaast zijn er veiligheidsrisico’s zoals het risico op inbraak of plundering, en de mogelijkheid dat de brand weer oplaait.

Repressieve brandwachten houden het pand in de gaten nadat de brandweer vertrokken is. Ze letten op tekenen van smeulend vuur en roepen indien nodig de brandweer terug. Brandwacht Vandaag biedt deze service aan met repressieve brandwachten die 24/7 beschikbaar zijn in heel Nederland.

Bij grote of complexe branden zetten brandwachten apparatuur in zoals onafhankelijke ademlucht, warmtebeeldcamera’s en koolmonoxidemeters. Ze voeren ook nacontroles uit en kunnen kleine vuurhaarden bestrijden met blusmiddelen zoals schuimblussers.

Repressieve brandwachten houden toezicht voor nacontrole en grijpen in bij tekenen van herontsteking. Bij kleine vuurhaarden gebruiken ze blusmiddelen, maar bij grotere of gevaarlijke vuurhaarden wordt de brandweer gealarmeerd.

Bij langdurige branden blust de brandweer tot het vuur geneutraliseerd is, waarna repressieve brandwachten van Brandwacht Vandaag de situatie overnemen voor verdere beheersing en controle.