Gasmeting
Wanneer een gasblussysteem een brand waarneemt, vult het de betreffende ruimte razendsnel met CO2, stikstof of argon. Deze gassen verdrijven de zuurstof, waardoor de brand wordt gesmoord. Dergelijke systemen zijn vooral nuttig in omgevingen waar brandbare materialen zijn opgeslagen, of in situaties waar blussen met water ongeschikt is.
Na het doven van de brand is het essentieel om het gas veilig uit de ruimte te verwijderen door middel van ventilatie. Dit moet zorgvuldig gebeuren omdat deze gassen in hoge concentraties zeer gevaarlijk kunnen zijn. De veiligheidsprofessionals van Brandwacht Vandaag verrichten de gasmetingen voor het veilig vrijgeven van ruimtes na een dergelijk blusproces.
Vrijgavemeting gassen
Bij Brandwacht Vandaag zijn onze veiligheidsprofessionals bekwaam in het veilig afvoeren van gassen. Ze zijn getraind om ademluchtapparatuur te gebruiken en ventilatoren effectief in te zetten voor het verwijderen van gassen uit een ruimte, met oog voor de veiligheid van de omgeving. Na ventilatie wordt een gasmeting uitgevoerd om te verzekeren dat alle gassen zijn verdwenen. De ruimte mag pas weer betreden worden na een vrijgavemeting die bevestigt dat gassen zoals CO2, argon en stikstof volledig zijn verwijderd.


Vrijgavemetingen
Ons rijksgediplomeerde brandwachten met jarenlange ervaring in het ventileren van ruimtes zoals fabriekshallen en serverruimtes. Ze zijn bedreven in het gebruik van ademluchtapparatuur en het nauwkeurig uitvoeren van gasmetingen. De veiligheidsprofessionals van Brandwacht Vandaag ondersteunen u graag bij de gasvrijgavemetingen.
Daarom kiest u voor onze rijksgediplomeerde brandwachten
- Minimaal in het bezit van het Rijksdiploma Manschappen A (voorheen Rijksdiploma Brandwacht)
- Medische keuring Ademlucht
- Certificaat BHV
- VOL-VCA-diploma
- Goede beheersing van de Nederlandse taal
- Representatief en dienstverlenend
- Stressbestendig
- Groot verantwoordelijkheidsgevoel
- Veiligheidsbewust
- In het bezit van VOG en/of VGB

Veiligheidsprofessional nodig?
U wilt een offerte aanvragen voor de dienstverlening van Brandwacht Vandaag. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen wij u verzoeken om de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op. Alvast bedankt voor de aanvraag!

Onze aanpak
Overleg
We vernemen graag met welke situatie u te maken heeft, en hoe wij u kunnen bijstaan. We adviseren u vervolgens over hoe we u het beste kunnen ontzorgen.
Offerte en plan
U ontvangt na goed overleg een gedetailleerd voorstel met daarin het plan van aanpak en de voorziene kosten.
Selectie
Indien u akkoord bent met het voorstel gaan wij voor u aan de slag. We zoeken op basis van uw specifieke situatie de veiligheidsprofessional(s) die op uw opdracht aansluit.
Uitvoer
Nadat er een selectie heeft plaatsgevonden wordt de veiligheidsprofessional(s) gebriefd.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
We vinden het belangrijk om als organisatie niet alleen bezig te zijn om wetten en regelingen na te leven. Brandwacht Vandaag houdt ook rekening met de wereld om haar heen. Als organisatie letten we erop dat we keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Maar we houden tegelijkertijd ook rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben of die moeilijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten?
Heeft u vragen over onze veiligheidsprofessionals of over de dienstverlening in het algemeen neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens of gebruik ons contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen
Een gasblusinstallatie detecteert brand en vult de ruimte snel met CO2-gas, stikstof of argon, die de zuurstof verdringen en zo de brand doven. Deze installaties worden vooral gebruikt in ruimtes met brandbare producten of waar waterblussen niet geschikt is, zoals in bibliotheken met kostbare manuscripten.
Na het activeren van een gasblusinstallatie moet het gas veilig uit de ruimte worden geventileerd, omdat deze gassen in grote hoeveelheden gevaarlijk kunnen zijn. Het correct en veilig ventileren is essentieel om risico’s te minimaliseren.
De veiligheidsprofessionals zijn getraind in het veilig ventileren van deze gassen. De professionals kunnen met ademlucht werken en zorgen voor een veilige inzet van ventilatoren om de gassen te verwijderen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de omgeving. Na de ventilatie wordt een gasmeting uitgevoerd om te bevestigen dat alle gassen zijn verdwenen voordat de ruimte opnieuw betreden kan worden.
Als een BMI zoals rookmelders, alarmen of sprinklersystemen niet functioneert, bijvoorbeeld door een storing of onderhoud, dan bent u vereist om één of meer rijksgediplomeerde brandwachten in te huren. Deze brandwachten nemen tijdelijk de functie van de BMI over om de veiligheid te waarborgen. De brandwachten van Brandwacht Vandaag zijn hiervoor opgeleid en zien toe op de (brand)veiligheid van uw medewerkers en gasten.